Deze website is alleen voor personen die min.18 jaar zijn

Door op Ja te klikken bevestigt u dat u 18 jaar of ouder bent. Zo niet klik op NEEN


     Blue Ribbon Maduro       Robusto  5 X 54 

Het verhaal van de "Blue Ribbon" is verre van onschuldig of fantasierijk, maar veel romantischer en inzichtelijker dan het lijkt. Zoals elk van de namen die aan deze modules worden toegeschreven, verwijzen zij elk naar het leven en werk van Isambard Kingdom Brunel (Brits ingenieur en sigarenroker in de 19e eeuw). De Blue Ribbon was een onderscheiding die door Trans-Atlantische scheepvaartmaatschappijen zoals de Cunard Line of de White Star Line in het leven werd geroepen voor promotionele doeleinden, een soort Trans-Atlantische recordrace die Europa in zo weinig mogelijk dagen met Noord-Amerika zou verbinden. 

De allereerste prijs werd toegekend aan de "Sirius" een groot stoomschip in 1838 in 18 dagen, helaas voor hem onttroond door de "Great Western" de volgende dag door een overtocht in 15 dagen 10 uur en 30 minuten door een schip speciaal ontworpen door Isambard Kingdom Brunel, vervolgens een andere de "Great Britain" in 1843, de eerste boot met een ijzeren romp aangedreven door een propeller waardoor hij de trofee kon winnen tijdens zijn inaugurele reis in slechts 14 dagen! Twee door Brunel gebouwde boten winnen de "Blue Ribbon".

De "Blue Ribbon" is ook een knipoog naar een andere van de beroemdste dubbele corona en Trans-Atlantische, de "Lusitania" van Partagas die in 1907 de beroemde Cockade won door zijn overtocht in 4 dagen 19 uur en 53 minuten, dat is 10 dagen minder dan de "Great Britain", helaas haar tragische lot is in het beeld van de "Titanic", omdat ...


Land van herkomst : Nicaragua - Handmade / Longfiller


Sterkte : medium

Wrapper : Ecuadoraanse Maduro

Binder : Nicaraguaanse Jalapa

Filler : Nicaraguaanse uit Esteli / Jalapa / Omotepe


Bundel aantal : 24

Stukprijs : € 10,00 

Verkoop prijs € 240,00 per kist