Deze website is alleen voor personen die min.18 jaar zijn

Door op Ja te klikken bevestigt u dat u 18 jaar of ouder bent. Zo niet klik op NEEN


Izambar Cigars

LIFESTYLE, CIGAR ROMANTICISM AND ART OF LIVING

Kent u de blog "les cigares selon Edmond", waarom deze naam? Gewoon als verwijzing naar Edmond Dantès uit de beroemde "Graaf van Montecristo" van Alexandre Dumas, deze gepassioneerde en romantische man die onze blogger niets te benijden heeft, zo verheven en gepassioneerd over literatuur als hij is. Als goede sigarenliefhebber duurde het niet lang of hij deelde zijn rookverhalen met alle "liefhebbers" via zijn geschriften, die door iedereen worden gewaardeerd. Zijn verschillende proeverijen die op deze blog zijn geplaatst hebben zijn technische kennis bewezen.

Door zijn ervaring kon hij zijn eigen humidors creëren, die hem het beste pasten. Zijn eerste creatie was de "WELLES", een echt decoratief object met resoluut eigentijdse vormen en materialen, een ontwerp in overeenstemming met de tijd, waaruit al zijn talent als ontwerper en kunstenaar blijkt. Uiteraard volgde na de blog en humidors het ambitieuze, en laten we zeggen een beetje gekke, idee om zijn eigen sigaar te maken.

Uit liefde, uit passie, besluit hij, samen met zijn vriend Antonio Ulrech, deze eerste module te ontwerpen, rond het merk "IZAMBAR" van de naam van zijn sigarenhumidors, een naam die gemakkelijk te onthouden is, die rijmt op sigaar, ook vol geschiedenis want "Isambard Kingdom Brunel", een beroemde Britse ingenieur uit de 18e eeuw, een innemend personage en geniale uitvinder, was ook een groot liefhebber van sigaren, waarvan hij er naar het schijnt wel 40 per dag kon roken!

Een jaar werk, van olfactorische en gustatorische dissecties waren nodig om tot deze eerste veelbelovende module, de "Kingdom", te komen. Daarna volgenden telkens weer fantastische aanvullingen. 

Gebruikt u al de Cigarmedics Humidimeter™ ?