Deze website is alleen voor personen die min.18 jaar zijn

Door op Ja te klikken bevestigt u dat u 18 jaar of ouder bent. Zo niet klik op NEEN


240002 Villa Vieja Clasico Short 41/2 X 46

Vanaf de tijd van de piraat Morgan tot vandaag de dag is er een plaats die Villa Vieja werd genoemd door de eerste mensen die zich vestigden in wat nu het departement Estelí is, een stad waar de beste tabak ter wereld wordt geoogst en geproduceerd. De geschiedenis gaat terug tot 1611 toen voornamelijk Spaanse en Creoolse kolonisten op zoek gingen naar nieuwe horizonten en in het noordoosten aankwamen en zich vestigden in 30 hutten in een plaats die bekend staat als Villa Vieja.

Sinds 13 juni 1685, 337 jaar geleden, plant en oogst Villa Vieja op zijn vruchtbare landerijen het beste tabaksblad ter wereld om er sigaren van het merk Villa Vieja van te maken. deze goed geselecteerde en gefermenteerde bladeren worden geteeld om plaats te maken voor een exquise sigaar die door tabaksliefhebbers wordt gerookt. 

De sigaar Villa Vieja is gecreëerd door Fernando Navarro ter ere van die oorsprong van Estelí, Nicaragua.

Na de registratie van het merk en de concessies is hij op zoek gegaan naar een geschikte fabrikant om de nieuwe melange te produceren. Op 26 november 2019 werden de eerste melange-tests uitgevoerd met verschillende tabakken geselecteerd bij de beste leveranciers in Estelí, dit proces moest worden onderbroken vanwege de komst van COVID-19 en we konden pas de tests halverwege 2021 hervatten. 

Na vele tests in die tijd bereikten we een overeenkomst met Aganorsa voor de productie van Villa Vieja, hier begon een nieuw proces om onze blend aan te passen met Aganorsa Leafs. Verschillende mensen namen deel aan de ontwikkeling van de Liga, waaronder Don Eduardo Fernández, zijn zoon Max, Jacinto Iglesias en Harold Zeledón. Dit hele proces werd voltooid na 3 jaar van ontwikkeling en tests die veel vertraging opliepen door de COVID-19 pandemie. De eerste productie vond plaats in april 2022. Uiteindelijk konden we midden 2022 Villa Vieja op de markt brengen in zijn 3 formaten en met de huidige presentatie. Deze sigaar levert geweldige smaken en aroma's met een medium tot full body smaak.

Wrapper : Habano Jalapa

Binder : Nicaragua

Filler : Nicaragua

Box aantal : 20

Stukprijs : € 10.00

Verkoopprijs € 200.00 per kist

Uw aankoopprijs : 

140,00 €