Deze website is alleen voor personen die min.18 jaar zijn

Door op Ja te klikken bevestigt u dat u 18 jaar of ouder bent. Zo niet klik op NEEN


280179 Raw Dog by Oscar Valladares 5 X 60

Ook deze sigaar past in de viering van 10 jaar Oscar Valladares. Waar bij de 10th Anniversary een dubbel dekblad wordt gebruikt wordt bij de Raw Dog GEEN dekblad gebruikt.

Als het gaat om hoe sigaren worden gemaakt, krijgt het dekblad nogal wat aandacht. Daar zijn natuurlijk een aantal zeer goede redenen voor: de verpakking is niet alleen een van de eerste dingen die je ziet en aanraakt, maar heeft ook invloed op zowel de smaak als de verbranding.

Tijdens de PCA Convention & Trade Show 2022 introduceerde Oscar Valladares Raw Dog, een 5 x 60 vitola die afziet van de traditionele verpakking. In feite wordt de Hondurese puro, in plaats van een blad van dekbladkwaliteit, gemaakt met alleen een bindmiddel dat in de Copán-regio wordt verbouwd en dat de opvultabak bedekt die in Jamastrán en Copán wordt geteeld.

Fysiek betekent het ontbreken van een wikkel dat er geen kapje op de Raw Dog zit, dus er is geen knipper nodig om te beginnen met roken. Bovendien wordt elke sigaar gerold met een geborstelde voet, wat betekent dat het omblad wordt afgesneden zodat de vultabak voorbij het omblad kan steken. Het eindresultaat is een sigaar die eruitziet zoals een sigaar eruitziet nadat deze is gebundeld, maar voordat het dekblad en het kapje zijn aangebracht en voordat de voet op maat is gesneden.

Vanuit visueel oogpunt lijkt de Oscar Valladares Raw Dog ongeveer op wat hij is: een sigaar die zijn wrapper mist. De binder voelt extreem ruw aan en lijkt een relatief consistente dofbruine kleur te hebben met een groenachtige tint die meer opvalt bij bepaald licht, hoewel er ook een kleine hoeveelheid olie aanwezig is. Wanneer je de sigaar echter daadwerkelijk oppak, merk je dat hij schokkend licht in gewicht is als hij in je hand wordt gehouden, terwijl hij ook behoorlijk sponzig is als hij wordt ingedrukt. De combinatie van een ontbrekend kapje en ruige voet is een interessante look. De band heeft een vergelijkbare tint als de binder waar hij omheen is gewikkeld, waardoor hij er bijna in opgaat. de binder is een combinatie van zeer zoete ceder en zanderige aarde, nootmuskaat, generieke noten en een lichte zoetheid van melkchocolade. De voet brengt meer uitgesproken tonen, waaronder leer, aarde, meer noten, kaneel, sinaasappelschil, zwarte peper. 

Deze sigaren hoeven niet te worden geknipt, maar de koude trek is verrassend zwak in vergelijking met de aroma's en omvat aarde, leer, noten, anijs, zwarte peper, bakkerskruiden en lichte bessenzoetheid.

Deze sigaar heeft een uitstekende trekkracht, vrijwel geen brandproblemen en smaken die niet alleen lekker zijn, maar ook merkbaar in zowel de mond als de retrohale. Dat gezegd hebbende, heeft de Oscar Valladares Raw Dog een redelijk lineair profiel met een wat mindere ideale hoeveelheid balans. 


Wrapper : niet van toepassing

Binder : Honduras (Copan

Filler : Honduras - Jamastran & Copan

Box aantal : 50

Stukprijs : € 11.55

Verkoopprijs € 577.50 per kist

Uw aankoopprijs : 

404,25 €