Deze website is alleen voor personen die min.18 jaar zijn

Door op Ja te klikken bevestigt u dat u 18 jaar of ouder bent. Zo niet klik op NEEN


240001 Don Duarte Reserva Privada Fuerte Piramide 61/8 X 54

Deze sigaren werden geïnitieerd door Dr. Roger Duarte-Rodriguez, die behoort tot een van Nicaragua's oudste sigaren dynastieën. Zijn voorouders behoren waarschijnlijk tot de stichters van de sigarenstad Estelí in het noorden van het land. Zijn grootvader Don Rafael Rodríguez was een van de eersten die ruwe tabak uit Nicaragua naar het buitenland exporteerde. Zijn overgrootmoeder, mevrouw Mariana Duarte Boza, had al een klein tabaksbedrijf in Masaya, Nicaragua. Hij was en is zo gehecht aan zijn land dat hij bijna uitsluitend Nicaraguaanse tabak gebruikt in zijn sigaren.

Het merk werd in 2008 gelanceerd en trok de aandacht in Europa en Azië. Er werden distributieovereenkomsten getekend en de sigaren waren verkrijgbaar in verschillende landen. Japan is de grootste Aziatische markt voor Don Duarte. In Europa waren zijn sigaren verkrijgbaar in Nederland, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Hongarije, Polen en een paar andere landen. Maar toen sloeg het noodlot toe. Tijdens een promotiereis naar Europa deed zich een plotseling gezondheidsprobleem voor en Duarte Rodriguez werd opgenomen in een Amsterdams ziekenhuis, vechtend voor zijn leven. Het duurde maanden voordat hij voldoende hersteld was om ontslagen te worden. Don Duarte keerde terug naar zijn huis in Florida en moest herstellen van zijn gezondheidsproblemen. In deze periode kon hij zich niet concentreren op zijn bedrijf. En het kostte hem jaren om het sigarenmerk opnieuw te lanceren.

Toen Duarte Rodriguez president was van Tabacalera Tropical, nu bekend als Aganorsa Leaf, werkte hij samen met mensen als Don Pepin Garcia en Eduardo Fernandez. Via deze wederzijdse vrienden ontmoette hij Evelio Oviedo. Oviedo is een legendarische Cubaanse blender en meesterroller. Na zijn vertrek bij Tabacalera Tropical overtuigde Duarte Oviedo om met hem samen te werken. Ze werkten samen met Nestor Plasencia, die Oviedo de volledige controle gaf over de creatie van Don Duarte sigaren, met deze sigaar als resultaat.

Alle Don Duarte Reserva Privada formaten zijn 100% handgemaakte longfillers. Het is een in de zon geteelde Habano zaad sigarenlijn met gerijpte tabakken (min. 3 jaar) en is een van de best presterende lijnen sinds de lancering. Don Duarte Reserva Privada Fuerte is een puro sigaar en biedt een eersteklas blend met wat kracht. De verscheidenheid aan smaken varieert van bittere chocolade tot fruitig-zoet tot aardse tonen.


Wrapper : Nicaragua Jalapa

Binder : Nicaragua Esteli  &Jalapa

Filler : Nicaragua Jalapa

Box aantal : 24

Stukprijs : € 12.00

Verkoopprijs € 288.00 per kist

Uw aankoopprijs : 

201,60 €